Hopp til hovedinnholdet

ikke godkjent vandel i forbindelse med moped

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Ikke godkjent vandel Jeg er ferdig med mopedkurset, men får ikke tatt teorikurset pga "ikke godkjent vandel" Grunnen for det er at jeg ble tatt for å røyke hasj (heldigvis) for 6 mnd siden. Nå har jeg tatt tisseprøver i 6 mnd, og alle har vært rene, men det står fortsatt "ikke godkjent" Hva må jeg gjøre for at det skal bli borte? Vil det stå der for alltid? hva når jeg skal begynne å kjøre opp for bil?

Besvart 27.09.2019 08:00
 

Svar
Hei

Din vandel er trolig ikke er godkjent på grunn av brudd på Legemiddelloven, gjennom ulovlig bruk av hasj. 

Det er fullt mulig du kan ta lappen etterhvert, så lenge du leverer negative urinprøver. Du kan kontakte trafikkstasjonen eller det lokale politikontoret for informasjon om hvor lenge du må ta urinprøver for å få godkjent vandel. Du kan også ta kontakt med fastlegen din om dette. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort