Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får man førerkort for bil ?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har skikkelig lyst til og kjøre bil men jeg har ikke lappen. Broren min som ikke har lappen har sagt til meg at det er så mye greier du må gå gjennom og at det kan ta 1-3 år til du får lappen også sa han at det er vanskelig, han er nesten på siste steget da får han lappen. Jeg må ha grunnkurset først, spørsmålet mitt er hva er alle stegene for og få lappen, tar det mange år, hva er det vanskeligste du må gå gjennom får og få lappen, og jeg lurte på om man kan lære kjøre i vinteren

Besvart 25.09.2019 10:00
 

Svar
Hei

Det er viktig å planlegge opplæringen godt når man skal ha førerkort. Ta kontakt med en trafikkskole så tidlig som mulig og få hjelp til hvordan du skal komme deg gjennom alle trinnene. Det er også viktig å øve mye hjemme. 


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Dette er trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

Les mer

Teoriprøve for personbil (klasse B)

Trafikk (foto: ung.no)

Usikker på når du kan melde deg opp til teoriprøven? Og hvor mange prosent må du ha riktig for å bestå prøven? Få svar på alt du lurer på om teoriprøven for personbil (klasse B) her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort