Hopp til hovedinnholdet

Likestilling?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg bare lurte på ettersom det står i avisen om dameklipp herreklipp osv.. hvorfor er det slik at det blir feil? menn har som oftes mindre hår enn kvinner (gutter og jenter) derfor er det jo naturlig at prisen vil være billigere.. jeg skjønner at kvinner vil behandles som menn men vi må jo også huske at vi er forskjellige uansett hva vi gjør en mann har ikke mensen og en kvinne har ikke alt menn har.. slik er det bare.. Så hvorfor er alle så opptatt om likestilling?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Likestilling blant kjønnene er veldig viktig og noe som trenger å jobbes med. Det er fortsatt mange steder i dag, selv i Norge, hvor det ikke er rettferdig mellom de to kjønnene. Det er vanskelig å lage det helt rettferdig for alle, i og med at, som du sier, så er vi forskjellige. Kampen for likestilling kan sikkert ofte virke litt rar når menn og kvinner må betale det samme for en hårklipp, når gutten har en tienedel av håret, men dette er rett og slett en litt rar utviling av likestillingen, desverre. Likestilling er viktig og utvikler seg på veldig mange forskjellige måter, dette er kanskje hvorfor alle er så opptatt av likestilling :-) 


Håper du fikk svar på spørsmålet ditt, hvis ikke er det noen lenker under, som jeg tror kan være til hjelp! 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er likestilling?

Vekt med "Hva er likestilling?"

Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter for kvinner og menn. I dag har begrepet fått en utvidet betydning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering