Hopp til hovedinnholdet

Ingen sier noe når de tuller med rasisme i klassen. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

i klassen min tuller de veldig mye Rasisme men ingen gjøre noen hva skal jeg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no. 
 
Det er leit å høre at det ikke er noen som sier noe når de tuller med rasisme i klassen. Det er bra at du ber om hjelp, for dette er ikke greit. 
 
Elever har rett til å ha det bra på skolen, og dette betyr at rasisme ikke er lov på skolen, slik det ikke er lov ellers i samfunnet. Dersom noen kommer med rasistiske spøker er det viktig at læreren sier i fra at det ikke er greit og at læreren tar vare på de som blir lei seg. Andre i klassen kan også si i fra at rasisme ikke er greit, selv om det kan være vanskelig å tørre å si i fra til de andre elevene noen ganger. 
 
Vet læreren din om hva som skjer i klassen? Jeg vil be deg om å snakke med din lærer eller helsesøster om dette, slik at de voksne kan passe på at ikke det er rasisme på skolen din. Du kan også snakke med helsesøster om hva du tenker og føler når noen sier rasistiske ting, og du kan få tips til hva du kan svare. 
 
Jeg ønsker deg lykke til!
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme