Hopp til hovedinnholdet

Folk på skolen kaller meg jævla neger. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei har et spørsmål er ikke super hvit eller super brun. på skolen jeg går på kaller folk meg jevla neger og sier ting som er sårende er ikke brun nok egentlig. henger meg brune folk feks en gang jeg var med brune folk sa di har du endlig funnet en plass du passer in. legger altid merke til slike ting kan jeg andmelle dette orker de ikke når kan folk lære seg å vokse opp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no!
 
Det er veldig leit å høre at du opplever å bli galt sårende og rasistiske ting! Du har rett til å ha det bra på skolen og å være trygg, noe som betyr at det er forbudt å kalle deg sårende og rasistiske ord. Jeg støtter deg hundre prosent i at du ikke skal finne deg i dette.
 
Jeg vil be deg om å ta dette opp med helsesøster eller en annen voksen på skolen som du stoler på. Det er viktig at skolen følger opp dette slik at det stopper. Hvis du ønsker å snakke med politifadder på skolen kan du be rådgiver om å hjelpe deg med dette.
 
Masse lykke til!
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme