Står det i Koranen at kvinner skal bruke hijab? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Står det i Koranen at kvinner skal bruke hijab?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I dagens samfunn har debatten om bruken av Hijab, Burka og Niqab innenfor Islam spilt en sentral rolle. Spesielt bruken av tildekkende slør på skolen og arbeidsplassen. Politikere og enkeltmenn forklarer det slik at Niqab, Burka, eller Hijab er kvinnediskriminerende og i enkelte tileller blir man tvunget til å bruke dette plagget. I tillegg vil tildekkingen av ansiktet (Niqab/Burka) gi et dårligere grunnlag, både sosialt og på skolen. Mens andre sier at det er en del av den enkeltes tro og vi må respektere han/hennes religion. Spørsmålet mitt er: står det konkret i Koranen at kvinner skal bruke Hijab, Burka, eller Niqab? Og i hvilken del av historien stammer dette fra? Eller har dette klesplagget oppstått gjennom andre religioner/kulturer og blitt en del av Islam, eller den enkeltes identitet?

account_circle
AKTUELT NÅ

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Homofobi i skolegården

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer