Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg akseptere å bli kalt neger?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om neger (på norsk) har samme betydning som Nigga eller Nigger (Amerikansk engelsk) ? og lurte også på hvordan Norge ser på disse ordene. Er det f.eks. ok å kalle noen en neger, men ikke en nigga (her i Norge)? Jeg spør siden jeg er halvt afrikansk, og hører at N-ordet blir stadig mer tatt i bruk av unge her i Norge. Har ikke opplevd at det har blitt brukt som et skjellsord, men de bruker det som slang, eller sier det når de synger med på tekster til noen sanger. er dette ok? Og har jeg som en "Light skinned" person rett til å bli fornermet ved bruken. Jeg er ikke like mørk som min far og folk tror ofte jeg er indisk, så er det da ok for meg å synes dette ikke er akseptabelt?

Besvart 19.12.2018 12:48
 

Svar
Hei Jente 15

Jeg tenker at det ikke er greit å bruke ordet neger fordi det har rasistiske undertoner. Så det helt forståelig og akseptabelt at du reagerer på det. Det er i orden å si ifra om at du ikke liker at ordet brukes, og ber dem som gjør det om å stoppe med det.


Vennlig hilsen

Kompetanseteamet mot tvangsekteskap i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Rasisme-kort (colourbox.com)

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

Les mer

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme