Hopp til hovedinnholdet

Tatt for bruk av cannabis for andre gang. Hva blir straffen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 18 år. Tidligere i år ble jeg tatt for bruk av cannabis. Resultatet av dette var et forelegg på kr 2000. Jeg ble nylig tatt for besittelse og bruk av cannabis. Jeg gikk med på en tilståelsesdom og må møte i tingretten for og få en dom. Hva er det størst sannsynlighet for at dommen blir? Forelegg(i så fall ca hvor mye?), samfunnstjeneste(ca hvor mange timer?) Eller kan jeg ende opp med å måtte sone en fengselsstraff? -Gutt 18.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Bruk av cannabis kan straffes i medhold av legemiddelloven § 31 andre ledd. Straffen er bøter eller fengsel inntil 6 måneder, eller begge deler.

Den som kjøper, selger eller er i besittelse av narkotika kan straffes etter straffeloven § 162. Strafferammen i denne bestemmelsen er alt fra bøter til fengsel i 15 år.

Det følger også av bestemmelsen at hvordan straffen utmåles, avhenger av hvor alvorlig bruddet er i forhold til for eksempel mengden av narkotisk stoff, men også i forhold til hva slags type narkotisk stoff det er snakk om. Jeg har lagt med noen linker under hvor du også kan finne litt informasjon om det du lurer på.

Jeg har ikke kjennskap til straffenivået i slike saker, men jeg vil anta at du blir straffet strengere enn forrige gang siden dette er andre gang du har blitt tatt for samme handling.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Hasj (colourbox.com)

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

Les mer

- Selger hasj og andre narkotiske stoffer

Hasj (colourbox.com)

Hvor lang straff får man for besittelse av litt over en kilo hasj og salg av hundre gram av dette?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler