Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

bble stoppet i kontroll, fikk advarsel, får jeg bot?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Får omtrent 6 mnd siden var jeg og moren min i en vanskelig situasjon der vi ble spontant kadtet ut av leiligheten vår fordi mamma sleit med å betale husleien. Vi hadde ingen steder å dra til, og derfor måtte vi bo hos en venninnde av mamma som allerede hadde 2 barn. I det huset var det ofte uro. En dag fikk jeg litt småpenger av mamma og dro for å sove over hos en venn som bor på andre siden av byen. På hjemveien haddDa jeg kom inn på tbanen ble jeg stoppet på kontroll. Jeg fikk panikk og visste ille hva jeg skulle gjøre. Jeg husker at jeg fikk en "kvittering" som jeg antar er gebyret fordi mannen trodde jeg var over 16 og jeg hadde ikke med noe legitamasjon. Men mannen sa "det går bra, bare husk til neste gang" på den tiden antok jeg at han mente at "det gikk bra" og at jeg bare hadde fått en advarsel. Men når jeg tenker tilbake til det er

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Hvis du er heldig, vil du ikke få en bot selv om du ikke hadde billett. De har ingen mulighet til å finne deg og til å sende regning til foreldreene dine som du ikke oppga personnummeret ditt og adressen din. 

Lykke til. Lurt å ha billett neste gang,

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kaster mobilregningen fordi jeg ikke har penger nå

Kaster mobilregninger (colourbox.com)

Jeg hadde ikke trodd at det skulle koste så mye å bruke mobilen til å være på nettet! Regningen jeg fikk i går har jeg ikke sjans til å betale, og jeg vet det er dumt å utsette det. Men akkurat nå har jeg ikke råd – så jeg legger den bort og håper det ordner seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd