Hopp til hovedinnholdet

Kjæreste med mindreårig. Kan vi kysse uten å straffes for det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei :)) Jeg er en jente på 14 år og har et spørsmål anngående hva som er lov eller gale. Jeg har blitt kjent med en gutt gjennom en venninne av meg for noen uker siden. Han er 18 (født 1997). Jeg har skrevet litt med han, og han sa at han liker meg, men ikke vil forhaste seg. Akkurat no fortiden så er vi ofte alene med hverandre. Vi ligger i armene til hverandre, klemmer og kysser. Vi har og kommer ikke til å ha samleie. Det har jeg allerede sagt til han. Jeg vil absolutt ikke noe forhold med han. Men har ikke noe problem å "kose" meg litt med han. Har jeg lov til å være på en måte "på gang" med han? Og hva skjer om noen andre (foreldrene mine f.eks) finner utav det? Må han betale bot eller komme i fengsel for det? Han er ikke noe pervers eller prøver seg på noe stort seksuelt, selvom han er 18 og egentlig burde det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dere har lov til å kysse og klemme og ha det hyggelig sammen, men dere har ikke lov til å ha seksuell omgang - som du selv vet. Da kan gutten straffes for den seksuelle omgangen.

Dersom foreldrene dine mistenker at han tvinger deg med på noe du ikke selv vil, så kan de nekte dere å være sammen. I ytterste konsekvens kan de også velge å anmelde han til politiet for å ha sex med noen under 16 år. Det kan derfor være lurt å være forberedt på å forklare seg om holdningene dine i forhold til dette dersom foreldrene dine spør.

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

- Har sex med noen som er under 16 år

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg er 19 og kjæresten min er 15. Kan jeg få straff for å ha samleie med henne? Selv om vi begge gjør det frivillig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett