Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å filme kjæresten min når vi har sex siden hun er under 18 ?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Gutt 18 her! Som dere ser er jeg fyllt 18 år. Men kjæresten min er under 18 år. Hun er 17 og jeg og hun pleier ofte å ha sex. Jeg har nå den siste ganga filmet oss ha sex og at hun suger og så videre. Men spørsmålet mitt er. Er dette ulovlig siden hun er under 18 ? Hun gjør ikke noe av at jeg har det på mobilen. Men jeg lurte bare på om dette er ulovlig. Burde jeg slette videoen straks?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Straffelovens paragraf §311 (lovdata.no/lov/2005-05-20-28/§311) forbyr fremstilling som seksualiserer personer under 18 år. Men paragrafen inneholder dette unntaket:

“Straffen kan falle bort for den som tar og besitter et bilde av en person mellom 16 og 18 år, dersom denne har gitt sitt samtykke og de to er omtrent jevnbyrdige i alder og utvikling.”

På bakgrunn av dette vil jeg si at det dere gjør ikke er straffbart, men dersom hun krever det slettet, vil hun ha loven på sin side.

Jeg må presisere at jeg er teknisk rådgiver, og ikke jurist, så jeg skal ikke late som om jeg er ekspert på slike problemstillinger. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med en jurist dersom du fortsatt er usikker.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skjer når du bryter loven?

To gutter som stjeler

Visste du at relativt små lovbrudd kan føre til to års utsettelse på sertifikatet, nei til studier i utlandet og problemer med visum til enkelte land?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett