Hopp til hovedinnholdet

Har fått en truende telefonsamtale etter å ha brukt noen andres bilde på internett.

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en jente på 20 år som har fått en telefon 21:30 på kvelden dær en person sier navnet mitt å spørr om det er meg, da svarte jeg sefølgelig ja. personen i telefonen sier ikke hvem det er eller hvor den ringer ifra. personen i telefon sier etterpå at jeg er/kommer til å bli politianmeldt for identitetstyveri, så sier personen i telefon at hun skal lese opp straffeloven for meg og sier de har ip adressen min og bilder av en chat. jeg ble så redd at jeg la på. er det sånn at politi eller lignene kan ringe fra sjult nummer uten å opplyse om at det er de som ringer? for en stund tilbake laget jeg og en venn av meg en såkaldt tullebruker fordi vi kjedet oss, fant ett bilde av en person vi ikke viste hvem var å brukte dette. alt det er slettet nå å vi har ingen form for kontakt med personer vi hadde kontakt med. vi har heller ikke møtt noen via den brukeren, så alt er over internett. hva skal jeg gjøre og hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis telefonsamtalene fortsetter kan du anmelde dette til politiet. Det var nok ikke politiet som ringte til deg, da hadde de presentert seg på en annen måte.

Som du kanskje vet, er det også ulovlig å bruke andres bilder på nettet. Les mer om dette i vedlagte artikler.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

- Tar bilder fra en annens blogg

Kopierer bilde

Jeg laget en falsk profil på sukker.no. Jeg tok bilder fra en blogger, og hun fant det ut. Tror hun anmelder det. Hva skjer i såfall?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett