Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg mener dere gir feil fakta om at det er farlig å kjøre en moped fordi den er konstruert i utlandet for å kjøre mye fortere.

account_circle

SPØRSMÅL

På siden "Kjører trimmet moped" skriver dere: "Grunnen til at det er ulovlig å trimme mopeder er fordi mopeder ikke er konstruert for å kjøre i høy fart. Det er derfor farlig å kjøre moped i den farten man kan oppnå ved å trimme den." Personlig syns jeg dere skal fjerne denne kommentaren grunnet at dette ikke helt er fakta, og at de fleste mopeder er konstruert og går i rundt 85km/t når de blir produsert Når mopedene kommer inn til Norge setter de inn bl.a. plomberinger (på en måte metallklumper i potta) som gjør at mopedens fart og akserelasjon blir mye mindre. Vi kan sammenligne dette med en person som skal løåe, men får bare puste ut et sugerør. Da ville personens fart bli dramatisk redusert selv om han egentlig kan springe mye fortere Selv om dette ikke er et spørsmål lurer jeg på om dere kan endre dette grunnet at det er feilfakta. Hilsen gutt 16 år

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer