Hopp til hovedinnholdet

En person har nakenbilde av meg, hva kan jeg gjøre 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. jeg vet At en person har sendt et naken bildet av meg på snapschat til en annen og at han mest sansynelig oppbevarer bilde fortsatt. Jeg har bett han om å slette det men han sier han ikke har det. Hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis de innvolverte personene er 15 år eller mer kan saken anmeldes.

For det første er det er ulovlig å sende bilder av andre videre uten tillatelse fra den som er avbildet. Dette gjelder den personen som har sendt bildet av deg. 

Videre kan et nakenbilde av barn under 18 år regnes som barnepornografi etter straffeloven. I så tilfelle vil det være ulovlig både å oppbevare og spre bildet. 

Du kan forklare dette til de det gjelder, og se om de går med på å slette bildet. Hvis ikke synes jeg du skal snakke med noen du stoler på, feks en helsesøter eller likende, slik at du kan få hjelp med å få bildet slettet og eventuelt anmelde de innvolverte. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett