Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan få mamma til å betale regninger?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Dette er kjempe vanskelig å forklare så jeg håper dere kommer til å forstå det.Mamma betaler ikke regningene fordi at hun er sikkkert lat og JEG BLIR LEI AV DET,jeg hadde mamma som et forbilde fordi at jeg trodde at hun var på vår side og pappa var slem og kjefter hele tiden på oss men der tok jeg feil det var faktisk omvendt nå forsto jeg hvorfor pappa nesten heletiden kjeftet på mamma.Hvordan skal jeg og pappa få mamma til å betale regningene når hun bare eksploderer når vi skal snakke om dette her.Men pappa er faktisk den beste pappaen siden han er den som faktisk har sagt sannheten til meg om mamma selv om han er kjempe streng.Men vær så snill gi oss råd til hvordan mamma kan betale husleie,jeg må også si at pappa har prøvd alt for å overbevise mamma å betale husleie så det kan bli litt vanskelig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kanskje pappa kan betale regningene i stedet for mamma? Det er vanlig at voksne som er gift og/eller bor sammen deler på utgiftene. Kanskje pappa kan ta ansvar for husleien mens mamma for eksempel kjøper mat?

Du kan jo også foreslå at foreldrene dine oppretter en utgiftskonto i banken. Så kan de overføre et beløp hver til denne kontoen hver gang de får lønn. Deretter kan alle regninger betales fra denne kontoen.

Dersom f.eks husleien ikke betales vil dere bli kastet ut av leiligheten etter et par måneder. Siden dere ikke er kastet ut til nå, vil jeg tro at husleien har blitt betalt.

Foreldre har ansvar for å sikre at barn bor trygt og får mat og andre nødvendige ting. Du er 13 år og skulle ikke behøve å bekymre deg for om familiens utgifter blir betalt.

Jeg synes du bør si til foreldrene dine at du synes det er vanskelig at det er så mye krangel om økonomi. De må avtale hvem som skal betale hva og ta ansvar for å holde avtalen de inngår.

Lykke til

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kaster mobilregningen fordi jeg ikke har penger nå

Kaster mobilregninger (colourbox.com)

Jeg hadde ikke trodd at det skulle koste så mye å bruke mobilen til å være på nettet! Regningen jeg fikk i går har jeg ikke sjans til å betale, og jeg vet det er dumt å utsette det. Men akkurat nå har jeg ikke råd – så jeg legger den bort og håper det ordner seg.

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie