Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg hadde besøk av en "venn" i dag. Han tok mobilen min, og sendte et svart bilde på snap til en jente i klassen, der det sto: pule?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde besøk av en "venn" i dag. Han tok mobilen min, og sendte et svart bilde på snap til en jente i klassen, der det sto: pule? Jeg tok mobilen tilbake og sendte snap til samme jenta, og skrev at det ikke var jeg som sendte snappen, men hun vil ikke svare meg, jeg har prøvd flere ganger å starte en samtale.. (vi pleier å snakke sammen på snap daglig...) Hva kan jeg gjøre? Jeg er redd for at jenta vil si til de andre jentene at "jeg" spurte om vi skulle pule... Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Takk for at du skriver til oss i ung.no

Jeg skjønner godt at du kjenner på at dette er en svært ubehagelig situasjon. Og det er dårlig gjort av denne "vennen din" å gjøre noe sånt!!

Det er bra at du har prøvd å "ordne" opp i dette ved å sende snap tilbake. Samtidig så er det kanskje bedre å ta kontakt med jenten på en annen måte enn bare via melding. Tror nok det hadde vært mer troverdig hvis du snakket med henne direkte og personlig. Du kan også evt. ta kontakt med en som du vet er venn med henne og forklare situasjonen og be om å bli trodd. 

Det er ikke så mye annet du kan gjøre - forhåpentligvis skjønner jenten at dette ikke "kommer fra deg" hvis du ikke har sendt denne type melding til henne før. 

Jeg ønsker deg lykke til. Du er en flott gutt som ønsker å ordne opp i noe dumt som ikke er din skyld.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg. 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett