Hopp til hovedinnholdet

Hva kan straffen bli for spark og slag mot en person? 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei er en gutt på 17 år som har cystisk fibrose. Jeg har en historie med mye vold osv på fest men roet meg ned pga jeg ble kjempe forelsket i den vakreste kvinnen i verden. Men en dag da vi skulle på kino så sto vi i køen. Eller jeg var allerede inne og sto og ventet på henne så kom hun gråtende og sa at det var en mann i 50 årene som hadde tatt på rumpen hennes og spurt om hun ville bli med ham hjemme osv. Så jeg øyeblikkelig konforntrerte mannen og ga trusler osv. Men da han sa at han ville bare ha seg en runde med henne klikket det for meg. Jeg tok til en ekstrem fart og kraft med høyre arma med knyttetneve som traff mannen i hodet og han gikk tvert i bakken og jeg begynte og sparke og slå han enda mer i hodet når han lå nede. Etter 3-4 spark og søag på bakken så sluttet jeg. Da ble jeg hoppet på av politiet som tok meg med inn. Hva kan straffen for dette bli?

Besvart 08.05.2018 23:16
 

Svar
Hei

Det er vanskelig for meg å si hva straffen kan bli. Du bør snakke med en advokat om dette, som kan sette seg bedre inn i saken din og hva straffen har blitt i tilsvarende saker. 

Å utøve vold mot en annen person regnes i utgangspunktet som en kroppskrenkelse etter straffeloven § 271. Hvis kroppskrenkelsen har medført skade, kan det regnes som en grov kroppskrenkelse etter straffeloven § 272. Etter straffelovens § 271 straffes kroppskrenkelse med bøter eller fengsel i inntil 1 år. Grov kroppskrenkelse straffes med fengsel i inntil 6 år. 

I artiklene under kan du lese mer om hvor du kan få hjelp hvis du har et voldsproblem, om voldslovbrudd mv. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer

Lovbrudd av de mellom 15 og 18 år

Gutter i hettejakke

Du er over den kriminelle lavalderen, men likevel ikke myndig. Hvilke regler gjelder for deg mellom 15 og 18?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet