Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid tar det før jeg ikke er på «prøvetid»?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hallao. Jeg var ute på byen og ble anklaget for å snike i kø til utested. Jeg var full og ble sinna, så jeg ropte «f*ck politi». Dette likte ikke politimannen så han tok meg med bort til politibilen sin. Han noterte ned informasjonen min fra legitimasjonen mitt. Han sa at han kunne anmelde meg for 2 ting som hadde gitt meg 2 prikker på rullebladet og bot på 10 000kr. Han sa da at han ikke gjorde det fordi jeg er 18 år, men det jeg lurer på er: han sa hvis jeg kom i trøbbel igjen, så får jeg boten og prikkene. Hvor lang tid tar det før jeg ikke er på «prøvetid»?

Besvart 18.11.2018 18:06
 

Svar
Hei

Du skriver at politimannen sa at dersom du kommer i trøbbel igjen, så får du boten og prikkene. Dette er ikke snakk om noen "prøvetid" som gjelder for så og så lenge, det er nok bare en beskjed om at hvis du gjør noe ulovlig igjen, så slipper du ikke unna med flere advarsler. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd