Hopp til hovedinnholdet

Kan man få straff for å sende nakenbilder på snap?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om det er lov av en gutt å ringe deg på ft og runket til deg mens du ikke vet at han runker. Eller sender deg masse bilder av penisen når du ha slettet dem på snap, blokkert dem. Jeg har har mange episoder der gutter bare ringer meg på snap for å ft, det er ikke alltid jeg kjenner disse guttene, men jeg viser ikke meg selv på kameraet. Jeg ser og hører hva de gjør. Får man straff for dette? Kan man annmeld dette?

Besvart 25.04.2019 10:24
 

Svar
Hei

Det er ikke lov å sende nakenbilder, seksualiserte bilder, dickpics eller lignende til noen som ikke har bedt om det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd (straffeloven §298), og kan kalles for «digital blotting». Denne type handlinger kan straffes med fengsel opp til ett år. 

Du kan anmelde dette til politiet om du vil. Du bør da først notere deg navn/ brukernavn, ta screenshot av bildene så du har bevis, og ta kontakt med ditt lokale politikontor

Les gjerne mer om dette i artikkelen jeg har lagt ved. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det lov å sende dickpics?

Jente får dickpick

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett