Hopp til hovedinnholdet

Noen lager falsk profil av meg på nett. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år, og jeg liker å spille et spill som heter goSupermodel. Ja, det er barnslig, men jeg liker å chatte der ;D Men tilbake til det: Jeg er litt lei av noe nå. At folk går rundt og stjeler identiteten min! Hva pokker?!? Det har skjedd MANGE manger nå, og jeg er forbanna!! Første gang, etter at jeg hadde sletta en modell, av den en som lagde en modell med et litt likt navn, og så sto det på profilen opplysninger om meg. Jeg vil ikke si offentlig hvorfor hun gjorde det. Andre gangen var det det samme navnet som jeg har på modellen min nå, bare at den siste bokstaven i modellnavnet jeg har nå, var 2 ganger på identitet-stjeleren, og hun sa hun var meg- igjen. Mange har også hermet etter veninna mi, og nå er der 2 modeller som heter ''Hemmeliglol'', og ''Hemmelig(mittnavn)''! JEG ER SÅ SYKT LEI AV DETTE! Hva skal jeg gjøre ?!?!?! Hilsen en forbanna jente -.-

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette er dessverre ikke et ukjent problem. Hvis du vet hvem som gjør dette så bør du enten selv, eller med bistand fra noen voksne du føler deg trygg på, ta opp problemet og be personen både slette profilene og slutte å opprette nye. Å Utgi seg å være andre på nett er ikke greit. Samtidig antyder du at det er underliggende årsaker til at dette skjer, selv om du ikke vil si konkret hva det er. Som sagt er det ikke greit å lage falske profiler på andre, men om det er en underliggende konflikt til at dette skjer så bør også den løses opp i og der må du se om det er noe du selv kan gjøre for å få en løsning på denne.

 

Gosupermodel har ett større team med administratorer som også bistår ved saker som dette. Du bør da også varsle de direkte om misbruket for å fjerne de falske profilene. Men de kan ikke utestenge folk på permanent basis. Den som oppretter profilene kan da lett lage nye. Det er derfor det er viktig å løse opp i det bakenforliggende problemet for å få en slutt på dette en gang for alle.

Mvh,

Ole Morten Knudsen

slettmeg.no

Datatilsynet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

- Tar bilder fra en annens blogg

Kopierer bilde

Jeg laget en falsk profil på sukker.no. Jeg tok bilder fra en blogger, og hun fant det ut. Tror hun anmelder det. Hva skjer i såfall?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet