Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge kan jeg bli fratatt lappen?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, lurer på en liten ting. Jeg er en gutt på 19 år som fikk førerkortet beslaglagt for 3 mnd siden og jeg har enda ikke hørt noe fra politiet, jeg har vært inne i avhør der jeg fortalte min side av saken og alt det der.Men det jeg lurer på er at hvor lenge kan politiet holde på lappen min før jeg kan få den tilbake, vist jeg samtykket til at de tok fra meg lappen? Jeg vet det er en grense vist jeg ikke samtykket, men er det en grense for vist jeg gjorde det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvor lenge du kan bli fratatt lappen avhengier hva du blir dømt for. Du kan miste lappen for en avgrenset periode eller også for alltid. Du kan lese mer i vegtrafikklovens regler, se § 33.

Så vidt jeg kan se spiller det ingen rolle om du har samtykket eller ikke på hvor lenge du kan bli fratatt lappen. Selv om man ikke har samtykket kan man likevel bli dømt til tap av retten til førerkort for alltid. Alt avhenger av hva du har gjort og blir dømt for, og ikke minst om du har blitt dømt/ilagt forelegg tidligere.

For eksempel er konsekvensene ved å kjøre i påvirket tilstand normalt en inndragning av førerkortet i 2 år med full prøve (teoretisk og praktisk prøve) i den tyngste klassen man hadde, før man kan få tilbake førerkortet.

Du kan jo ta kontakt med politiet og høre om de vet noe mer om hvordan saken din står, eventuelt Statens vegvesen (de vet om sperrefrister og hva som skal til for å få lappen tilbake), tlf 815 48 000 valg nr 3 for førerkort.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mista eller fratatt lappen?

Fart

Har du blitt fratatt førerkortet? Her får du en oversikt over hva som er gangen videre nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi