Hopp til hovedinnholdet

Hvordan stoppe terging over tid? Hvem kan gjøre noe?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Hva gjør skolene dersom en elev blir terget over en lengre periode på skolen? En periode på ca 2 uker. Og hva skjer da vis skolen ikke gjør noe eller at de gjør noe med det fortsetter? Hva kan man da gjøre som elev/foreldre? Hva om man ikke blir tatt seriøst og ikke blir tatt på alvor? Når er det greit å involvere kontaktlærer og evt skole hvis det ikke skjer noe? I hvilken grad må det være? Har blitt terget på skola i ca 2-3 uker og fortalte det til kontaktlærer før høstferien nå og vi det gjelder har ordet opp i det nå. Hva vil eller kommer kontaktlærer til å gjøre med det siden? Om hun vil gjøre noe med det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for gode spørsmål fra deg. Du finner svar på spørsmålene dine i artiklene jeg har lagt ved.

Det viktigste er at mobbing/terging over tid stopper. Sannsynligvis gjør ikke kontaktlærer noe mer med det som skjedde hvis alt er greit nå. Men læreren din bør spørre deg om alt er ok nå. Du kan også ta kontakt med læreren din og si noe om hvordan du har det nå. Så kan dere sammen finne ut om det er noe mer som skal gjøres.

Vi vet noe om hva som hjelper mot mobbing. Det er mye skolen kan gjøre for å forhindre mobbing. Se her. Dette er gode råd som gjelder både på barne og ungdomsskole. Be gjerne elevrådet ta dette opp med skolen og be om en tilbakemelding fra skolens ledelse. Spør om hvordan skolen jobber i forhold til den kunnskapen vi har om hva som hjelper?

Man kan klage til skolens ledelse (rektor), sjefen over skolene i kommunen og til fylkesmannen i den fylkeskommunen man bor i. Eller man kan kontakte helsesøster på skolen. Helsesøster kan hjelpe til med å vurdere om noen involverte trenger helsehjelp og bidra til at flere samarbeider for at man skal få det bedre. Det er ofte lurt å involvere kontaktlærer og skole snarest mulig.  2 uker er lenge å bli terget.

Håper svaret mitt gir deg svar på det du lurte på. Lykke til videre. Håper det fortsatt er i orden mellom dere.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hva sier loven om nettmobbing? Er det straffbart?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

En venninne og jeg laget på gøy en nettside. Her skrev vi en del om andre på skolen, hvem som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Det meste av det vi la ut var helt sant. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var vi som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing