Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre med en bråkete nabo?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, vi har et problem med en nabo som ikke er helt grei. Hun slipper ofte hundene sine ut om natta (gjerne rund 2400) og lar dem bjeffe høylytt lenge. Når vi sier til henne: "Kan du få hundene dine til å være stille?" svarer hun bare "Du trenger ikke snakke sånn til meg" gjentatte ganger. Etter dette prøver hun gjentatte ganger å ringe en av oss og lurer på om de kan snakke med min mor. Tidligere har vi fått trusselbrev, hun har anmeldt oss til både barnevernet og mat tilsynet (pga. "Dårlig stell av dyr"), noe som ikke er tilfelle. Barnevernet eller mat tilsynet gjorde ingen ting med saken. Det er flere naboer her som er lei oppførselen hennes og er spesielt irriterte over bråking på natta. Hva er det vi kan gjøre mot dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kanskje kan naboene gå sammen om å skrive brev til henne? Hjelper ikke ett brev/en advarsel, kan man sende to og kanskje tre advarsler.

Det følger av både naboloven og hundeloven at man plikter å ta hensyn til naboer og at man skal holde ro og orden.

Dersom dette ødelegger nattesøvnen deres, og er noe som stadig gjentar seg, er det ikke noe i veien for å ringe politiet og høre om dette er noe de kan ta seg tid til å ordne opp i.

Etter straffeloven § 350 kan personer som, ved støy eller annen "utilbørlig atferd", forstyrrer omgivelsenes nattero straffes for dette.

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett