Hopp til hovedinnholdet

Røykte hasj - hvor lenge står dette på politiattesten?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 26 år. Da jeg var 17 år gjorde jeg noe veldig dumt, røyket hasj. Ble tatt av politiet og inrømte at jeg hadde oppbevart og missbrukt hasj. Hvor lenge vil dette stå på min ordinære vandelsatest? Er det mulig og få se på vandelsatesten hos politiet uten og ta den med seg og uten og ha noen annen grunn enn at man selv er nyskjerrig? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver ikke om du fikk noen straff (bot) for dette, eller om du kun fikk en advarsel fra politiet. Hvis du kun fikk en advarsel er ikke dette forholdet registrert på politiattesten i det hele tatt. Hvis du fikk en bot vil dette fremgå av den ordinære politiattesten i to år, men det vil alltid stå på den uttømmende politiattesten. Du kan lese mer om hva som kommer på de ulike politiattestene i artikkelen du finner nedenfor. 

I artikkelen finner du også svaret på om du kan få se politiattesten din. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett