Vurdering i skolen - hvilken lovtekst regulerer dette? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Vurdering i skolen - hvilken lovtekst regulerer dette?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har et problem angående an prøve vi nettopp hadde i geografi (jeg går vg1 studiespesialiserende). På prøven vi hadde, fikk vi spørsmål om begreper som ikke stod nevnt i fagboken. Læreren vår har heller aldri nevnt dem for oss. Dette er jeg 100% sikker på, og de andre i klassen er enige med meg. Vi mener at det er urimelig å teste og vurdere oss på grunnlag av noe vi i utgangspunktet ikke har grunnlag for å kunne. Lærere har vel ikke lov til å teste utenfor læreplanens rammer? Vi har heller ikke fått mål-ark til prøven, noe jeg mener å ha hørt at vi har lovfestet rett på. Læreren vår reagerer ikke alltid like rasjonelt når noen klager til han, noe vi har opplevd ved flere anledninger. Derfor vegrer de fleste seg til å ta opp saken med han. Derfor hadde det vært flott med henvisning til konkrete lover og rettigheter som angår vurdering av kunnskap utenfor læreplanen. På forhånd -takk!

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer