Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble truet med kniv

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg ble truet med kniv fra en gutt .Han er 14 år .Min mor har anmeldt saken til politiet. Jeg lurte på hva kan komme til å skje meg han videre. kommer han til å få bod eller fengsel ? Jeg er veldig red å gå ut fordi han var i en gjeng .

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at gutten som truet deg er 14 år gammel. Det betyr at han er under den kriminelle lavalder som er 15 år. Så lenge man er under den kriminelle lavalder kan man ikke bli straffet med bot eller fengsel. Men det betyr ikke at politiet ikke kan gjøre noe i denne saken.

En ting politiet kan gjøre er å sende saken til konfliktrådet, men det kan de bare gjøre hvis du og moren din sier ja til det. Konfliktrådet er et type meklingskontor, der både du og gutten som truet deg kan møtes og lage en avtale f.eks. om hvordan dere skal oppføre dere mot hverandre i fremtiden. Du kan lese mer om konfliktrådet i artikkelen du finner nedenfor. 

Politiet kan også varsle barnevernet, slik at barnevernet kan vurdere om de må sette inn noen tiltak for gutten som truet deg. 

Jeg skjønner godt at du er redd etter det som skjedde, og jeg håper virkelig at denne saken løser seg på en god måte så du slipper og gå rundt og være redd for å møte på han som truet deg. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Løs konflikten - unngå merknad på rullebladet

Overvåkingskamera inne på et shoppingsenter (colourbox.com)

Har du havna i en konflikt? Fortvil ikke! Les eksempler på hvordan meglere fra Konfliktrådet kan hjelpe deg med å finne en løsning på ulike konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmeldt.

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett