Hopp til hovedinnholdet

Faren til barnet jeg venter sier han vil ta barnet med ut av Norge, hvem har rett på barnet i denne situasjonen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Er i en litt vanskelig situasjon for tiden. Jeg har vært i et avstandsforhold i ca. 6 måneder. Han er bosatt i Tunisia og jeg er selvsagt bosatt i Norge. Jeg fant ut at jeg er gravid og fortalte dette til han. Han ville ikke ha noe med barnet å gjøre i det hele tatt og ba meg til og med velge mellom han og barnet. Dette har jeg bevis på. Jeg valgte selvsagt å beholde barnet og har veldig lyst til å skrive ukjent far når han eller henne blir født. Nå i ettertid, truer han meg med advokat og hele pakka. Han vil plutselig ta del i barnets liv når han eller henne blir født. Og vil gjerne ta med seg ungen til Tunisia. Jeg er selvfølgelig veldig redd pga dette i og med at jeg har hørt at ungen automatisk blir tunisisk statsborger? Kan han bare hente ungen her, og deretter ta den med til Tunisia? Og hvem har egentlig retten på ungen i denne situasjonen? Han sier at han skal kontakte advokat snart, siden jeg har blokkert han overalt slik at han ikke får kontaktet meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siden du er norsk blir barnet automatisk norsk statsborger ved fødsel. Ettersom du og barnets far ikke er gift må faren vedgå farskapet eller bli erklært som far av det offentlige eller ved dom. Se barnelova og informasjon på UDIs nettsider. Utlendingsdirektoratet kan sikkert gi deg mer informasjon om hvilke muligheter barnets far har til å få kontakt med barnet.

Barnets far har ikke lov til å ta med seg barnet ut av landet uten ditt samtykke. Hvis du blir kontaktet av personens advokat, kan det være lurt å selv kontakte advokat for å få bistand

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett