Hopp til hovedinnholdet

Får jeg fravær når jeg har vært hos BUP?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går 1.året på vgs, og lurte på Er 4 timer og 6 timer mye fravær? Kan man få bort fravær pga lege og bup? Jeg skal byne på bup og da vis jeg skal dit i skoletida da får jeg jo mye fravær men jeg kan vel spørre om og få timer etter skoletid? Vi har noen lærere som ikke skriver fravær men er det ulovlig? Også lurte jeg på når jeg for eksempel veit at jeg skal til legen, må jeg sende melding til lærer og si ifra, med grunn? og trenger vel ikke underskrift av foreldre? Og vis jeg har vært syk, skal jeg sende melding da med hvordan syk jeg var osv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hovedregelen er at alt fraværet du har synes på vitnemålet. Dette gjelder også fravær til legetimer og til behandling hos BUP. Det er helt normalt å ha litt fravær, for eksempel noen enkelttimer. 

Du skal gi beskjed til skolen på forhånd når du skal være borte, og det er lurt å dokumentere etterpå hvor du har vært, for eksempel hos legen. Du kan spørre på skolen om de vil ha legeerklæring eller melding fra foreldrene dine.

Hvis du har mange behandlingstimer hos BUP, kan det være lurt å få lagt noen av disse utenom skoletid. Du kan be de på BUP om å lage en skriftlig bekreftelse mot slutten av terminen slik at du kan legge dette ved som dokumentasjon på vitnemålet.

Jeg legger ved en artikkel om fravær i videregående.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett