Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Ambulansesjåfør, jeg forstår ikke hvilken type politiattest som faktisk kreves.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg jobber idag i et elektriker firma og er frivillig i røde kors. Jeg har den siste tiden fått veldig smaken på helsefag og spesielt ambulanse. Har veldig lyst å ta den utdanningen, men har et problem. Jeg har en dom fra jeg er 18år hvor jeg var dum og røyket hasj på en fest hvorpå jeg og noen venner ble tatt for det. Jeg ble dømt etter straffeloven § 162 og fikk noen timer samfunnstraff. Jeg har aldri drevet med dette seinere, og kommer aldri til å gjøre det heller. Men jeg lurer på om dette har ødelagt mine sjanser for å jobbe på en ambulanse for alltid. Synes det er vanskelig å finne ut av dette regelverket med politiattest i helsevesenet og spesiellt på en ambulanse. Har spurt flere og fått masse forskjellige svar. Helsepersonellloven §20 syns jeg er vansklig å tyde, og jeg forstår ikke hvilken type politiattest som faktisk kreves. Er det en ordinær vil jo denne dommen ikke stå etter 3år så vidt jeg forstår. Er det barneomsorgsattest så er det annerledes. Takker for svar

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer