Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor i en omsorgsbolig og lederen og jeg hadde en uoverensstemmelse.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bor i en omsorgsbolig og lederen og jeg hadde en uoverensstemmelse. Problemet er at h'n tok det opp foran en annen person. Hvordan skal man forholde seg til dette? Er dette egentlig greit?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår deg slik at du lurer på om lederen på omsorgsboligen har brutt taushetsplikten sin. Det er det dessverre ikke mulig for meg å si noe om når jeg ikke vet hva samtalen gjaldt, og hvem den andre personen som var tilstede da dette ble tatt opp var.

Men hvis det var sånn at du og lederen hadde en krangel om et eller annet lederen mente du hadde gjort, for eksempel ikke fulgt opp eventuelle oppgaver du har i omsorgsboligen, så var det ikke noe brudd på taushetsplikten å ta dette opp med deg foran en annen person.

Hvis lederen for eksempel hadde delt opplysninger om din helse med en av de andre som bor i omsorgsboligen så kan det være et brudd på reglene om taushetsplikt. Men det må i så fall vurderes nærmere, og da må det også ses på hvem den andre personen er, og om opplysningene allerede var kjent for den andre personen.

Hvis du mener at lederen for omsorgsboligen har gjort noe galt i denne situasjonen tenker jeg at det beste er om du tar det opp med han/henne til å begynne med. Forhåpentligvis kan dere finne ut av dette sammen. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har krav på omsorg

Hender som holder hverandre (colourbox.com)

Du har krav på omsorg. Det er i første rekke dine foreldre som har ansvaret for å gi denne omsorgen, men de kan ha behov for hjelp med dette ansvaret i korte eller lengre perioder.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett