Har blitt utsatt for psykisk og fysisk vold. Hvordan går jeg frem for å anmelde? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Har blitt utsatt for psykisk og fysisk vold. Hvordan går jeg frem for å anmelde?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, fra jeg var 13 til 18 var jeg i et forhold med en britisk gutt som var 3 år eldre enn meg. Han bodde i England og vi snakket over skype/meldingen + jeg besøkte han noen ganger. Det var alvorlig misbruk som var for det meste psykisk og seksuell, men også verbal. Det var et maktforhold der han bestemte alt jeg gjorde og fikk lov til å gjøre. F.eks hadde jeg ikke love til å ha venner, dusje alene(uten at han så på), å ha mye kontakt med familien, å ikke låse døra til rommet til alle tider osv. Det er nå tre år siden det ble slutt. Jeg har i ettertid hatt både depresjon og ptsd på grunn av forholdet, som jeg går til psykolog for. Nylig har jeg tenkt at jeg kanskje burde anmelde han, men jeg er usikker på om jeg kunne ha noen sjanse mot retten, siden jeg ikke har noe særlig bevis(alt av videoer og bilder slettet jeg), bare noen skype-meldinger. Hvordan kunne jeg gå fram med saken, ville en slik sak bare bli henlagt? Har jeg rett på voldsoffererstatning? - Takk for hjelp :)

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer