Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Har vært på besøk i utlandet, og ble truet med vold hvis jeg ble boende. Kan jeg anmelde? Kan jeg få erstatning fra denne personen fordi jeg måtte finne meg et annet sted å bo?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har noen spørsmål. Dersom jeg har besøkt en jeg er i et forhold med i utlandet, og en - motsatt kjønn og to år eldre enn meg - som bor i den husstanden har truet meg med vold dersom jeg blir værende på besøk og ikke drar tidligere enn avtalt, som følge av en krangel mellom meg og to av fire som bor i husstanden - krangel initiert av dem - og fått et blåmerke på armen av at vedkommende har grepet meg hardt i den, hva er effekten av en eventuell anmeldelse og til hvilke myndigheter må den fremmes? Det var ingen vitner tilstede da dette skjedde, men jeg har et bilde av blåmerket med den datoen og vedkommende har også blitt oppmuntret av andre som var i krangel med meg. Vedkommende startet først med slå hardt på en baderomsdør som ikke kan låses mens jeg dusjet og skrudde av lyset, og begynte med trusler allerede da . Lurer i tillegg på om jeg kan få erstattet utlegg av vedkommende for å ha måttet finne et annet sted å bo etter truslene da tid for oppholdet var avtalt?

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer