Hopp til hovedinnholdet

utastt for vold i hjemme

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg fyller 15 i desember (hvis det har noe å si) jeg er født i bosnia og har kroatisk pass, jeg har bodd i norge siden jeg bare var noen måneder gammel. jeg, brødrene og foreldrene mine oppholder oss her i norge med permanent opphåldstillatelse. hva hadde skjedd om barnevernet hadde funnet ut at begge foreldrene, men mest pappa, har brukt fysisk og psykisk vold mot meg gjennom hele oppveksten. (slått,sparker,dyttet, kaller meg masse stygge ting og at jeg er udugelig osv) jeg har hørt om saker der personene blir stengt ut fra landet! hvis det hadde skjedd hva hadde skjedd med meg da? hadde jeg og måttet flytte tilbake til bosnia? jeg har foresten ingen annen familie i norge.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du er 14 år og at du og familien din har oppholdtillatesle i Norge. Du lurer på hva som ville skjedd dersom barnevernet hadde funnet ut at foreldrene dine, og særlig faren din, utøver vold mot deg.

Først av alt - det er ikke lov og ikke greit at foreldre utøver vold mot barna sine. Dersom du opplever det, er det viktig at du forteller det til noen voksne du har tillit til. Jeg anbefaler deg også å ringe alarmtelefonen på telefon 116 111 og fortelle dem hvordan du har det - de vil hjelpe deg.

Du kan også melde fra til barnevernet. De vil undersøke hvordan det er hjemme hos dere og faren og moren din vil få hjelp til å slutte å utøve vold. Dersom faren din ikke slutter, vil du sannsynligvis få tilbud om å bo i en barneverninstitusjon eller et fosterhjem.

 

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett