Hopp til hovedinnholdet

Kan kjæresten min bli min fosterforelder til meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei . Eg er ei jente på 14år og har det ikkje greitt hjemme , er innblandet i barnevernet. Eg har også sagt til barnevernet kva som foregår hjemme så de sier at de skal finne fosterhjem eit anna sted utaffor byen. Eg har type på 18 år og lurer om han kunne blitt den som overtar ansvar for meg og passer på meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du ikke har det bra hjemme. Kjæresten din kan nok ikke overta omsorgen for deg. De som skal overta omsorgen for deg skal være dine fosterforeldre og ikke en kjæreste.

Alle som vil bli fosterhjem må gjennom en opplæring og godkjenning. Et fosterhjem skal være mest mulig likt et vanlig hjem. Fosterforeldrene skal ha tid og overskudd til å ta seg av deg og være en trygg og god voksenperson.

En gutt på 18 år vil nok ikke kvalifisere til å være en fosterforelder. Strengt tatt bør ikke en 18 åring være sammen med en person på 14 år. Han er over den seksuelle lavalderen og han kan få straff hvis han har sex med deg. Barneverntjenesten vil aldri kunne tillate at han skal ha omsorgen for deg. 

Kanskje barneverntjenesten kan finne noen andre i din omgangskrets eller familie som du kan bo hos? Snakk med barneverntjenesten om hva du ønsker, men din kjæreste er nok helt uaktuelt i denne sammenhengen. Du har imidlertid rett til å få være med å bestemme hvem som skal bli fosterhjem for deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem er fosterforeldre, og hva kan jeg forvente av dem?

Foreldrepar (colourbox.com)

Fosterforeldre er helt vanlige folk som har lyst og overskudd til å ta inn et ekstra barn i familien sin. Akkurat som andre foreldre, er fosterforeldre forskjellige og har ulike egenskaper og måter å være på. De har ulike interesser og er flinke til forskjellige ting. Dette får du gjerne høre mer om før det blir bestemt hvem som skal bli din fosterfamilie.

Les mer

Skal i fosterhjem, hva skjer da?

Jente flytter (colourbox.com)

Skal du flytte til fosterhjem og lurer på hvordan det blir? Det er barneverntjenestens ansvar å sørge for at du får det bra. Husk at du skal kunne si din mening om det som planlegges for deg!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett