Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at det er for dyrt for mine foreldre å betale klassebilde, kommer det ny faktura?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg visste ikke hvilken tema dette skulle gå ut i men, det har seg sånn at ifjor så fikk jeg et klassebildet og det fulgte med faktura, men det arket ga jeg aldri til foreldrene mine, jeg kastet det fordi jeg visste ikke at man skulle gi det til dem. og nå er jeg redd for at det er mye de må betale. er det sånn at det kommer ny faktura i posten? eller har kommet, og de sikkert har betalt det, eller venter de fortsatt på at vi skal betale, noe som er umulig for jeg kastet arket. Jeg er nå utrolig redd for hva som kommer til å skje og jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å ta selvmord. eller rømmer. dette blir ille. jeg håper det er blitt sendt faktura i posten etter en uke eller noe siden jeg kasta arket og at alt er betalt. svar meg så fort som mulig. takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Når det er så lenge siden du har fått bildet har foreldrene dine høyst sannsynlig fått purring for lenge siden. Det å kaste fakturaer er ofte en veldig dårlig løsning. De som tar bilder av dere får oppgitt navn og adresse fra skolen, de selv vet hvem som har fått og eller bestilt hva. Hvis man bare kaster fakturaene, spesielt om man har fått varen , vil dette sannsynligvis bli sendt til inkasso. Dette gjør at beløpet stadig blir større og i verste fall føre til anmeldelse.

Dersom du ikke har hørt noe på flere måneder, så har sannsynligvis foreldrene dine betalt for lenge siden.

Det er fint at du føler et ansvar for familiens økonomi, men det er viktig at du snakker med foreldrene dine om hva som er greit og hva som ikke er greit. Alt blir så mye lettere når dere snakker sammen.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett