Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Læreren kastet snusen min i søpla!

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde med snus på skolen, og læreren bestemte seg for å beslaglegge snusen min, siden den lå fremme på pulten. Det jeg ikke var klar over var at læreren skulle helle ut snusen min og kaste den i søpla. Så vidt jeg forstår det, har læreren KUN lov til å beslaglegge gjenstander inntil skoledagen er slutt. Jeg lurer derfor på om jeg har krav på erstatning? Jeg ser at i et annet svar har dere skrevet dette, og etter min mening tilfredsstiller denne saken alle kravene : Etter alminnelig norsk erstatningsrett må tre grunnvilkår være oppfylt for at en person skal kunne ha krav på erstatning: 1. Den skadelidte handlingen må ha ført til et økonomisk tap. 2. Skadevolderen må ha foretatt en ansvarsbetingende handling eller det må foreligge et annet ansvarsgrunnlag. 3. Det må være faktisk og rettslig årsaksammenheng mellom skaden og den ansvarsbetingende handlingen.

Besvart 13.10.2017 07:52
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet! 

Utdanningsdirektoratet skriver dette om elever som får inndratt tobakk:

Umyndige elever som får alkohol eller tobakk inndratt på skolen, har ikke rett til å få disse gjenstandene tilbake senere. Disse bør leveres til foreldre av hensyn til foreldreansvaret.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig? Hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett