Hopp til hovedinnholdet

Har sendt bilde av tissen min til en jente som spurte om det. Kan hun anmelde?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt på 16 år. jeg har pratet med en jente en god stund på snapchat, og her for noen dager siden sa hun at hun var kåt og jeg var også kåt..... hun spurte meg om jeg kunne sende bilde av tissen min, og jeg var litt skeptisk til å gjøre det. så jeg spurte hun om hun var helt sikker på om hu ville det og hun sa ja. så jeg sendte dette bilde da og hu tok screenshot av det og sa at hu skulle anmelde meg til politiet .... kan da dette bli til en sak da? hva kan jeg få av straff for jeg føler meg lurt av denne jenta.. fordi hu spurte og hun ville ha dette bildet.. så har hun da rett til å anmelde saken da????? Hilsen en Liv redd gutt 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Som utgangspunkt er det ikke ulovlig å sende nakenbilder av seg selv. Men, den som mottar bildene må ønske det.  Skulle du bli anmeldt, noe som ikke er sikkert, får du forklare om kontakten dere hadde i forkant. Politiet må vurdere om det her er gjort noe straffbart.

Hvis jenten du sendte bildet til var under 16 år, og dette var noe du visste eller burde ha forstått, kan forholdet rammes av straffeloven § 305. Da vil det ikke ha betydning at jenten har samtykket.

Generelt bør man være forsiktig med å sende og dele nakenbilder. Bildene kan brukes på en måte man ikke hadde tenkt at de skulle brukes eller spres. Se artiklene nedenfor.

 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett