Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg hoppe over å ta skriftlig privatisteksamen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg studerer mitt tredje år på vgs. I forrige skoleår kom jeg opp i internasjonal engelsk på muntlig eksamen. Men pga misnøye med karakteren meldte jeg meg opp i privatisteksamen til våren, men jeg fant ut i ettertid at jeg er nødt til å ta opp både skriftlig og muntlig i språkfag. Dette betyr at jeg må melde meg opp i internasjonal engelsk skriftlig til jul for å få et godkjent vitnemål, men det har jeg ikke lyst til da jeg har vil starte rett på studiene til høsten og ikke vente i et år. Jeg vil avlyse oppmeldingen og få pengene tilbake. Hvordan skal jeg gjøre dette? Har jeg krav på dette? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvilke spesifikke lover/paragrafer kan hjelpe meg på veien(gjerne gjengi disse)? Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Det er du som bestemmer om karakteren du først fikk på eksamen eller privatisteksamen skal stå på vitnemålet ditt. 

I og med at du vil studere til høsten, kan du be skolen se bort fra privatisteksmenen du tok muntlig slik at du får et komplett vitnemål.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett