Hopp til hovedinnholdet

Har øresus, får ikke hjelp av legen. 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke om dette er riktig emnet men jeg stilte spørsmål om øresus, til dere. Da sa dere at jeg burde dra til legen. Men han vil ikke se på øret! Hva skal jeg gjøre? Jeg har lyst til å bytte lege, kan jeg det? Hilsen meg

Besvart 13.03.2018 16:12
 

Svar
Hei

Slik jeg skjønner deg, har du øresus, men legen din vil ikke undersøke øret ditt. 

Hvis en har øresus, eller mistenker det, bør en gå til lege og få det undersøkt. Nå er det nok litt ulikt hvordan leger tenker (og det vil jo komme av på situasjonen/pasienten). Men en bør egentlig undersøke øret i en viss grad i alle fall, ved øresus.

Hvis du er misfornøyd med legen din, har du rett til å bytte fastlegen (2 ganger i året, faktisk). Det kan du gjøre på helsenorge.no. Du må kunne logge deg inn på en sikker måte. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Journal og helseopplysninger

Helsejournal (ung.no)

Finnes det noen journal på meg? Vet fastlegen eller helsesøster at jeg var på sykehuset og hva de gjorde med meg der? Kan jeg gå til legen og få all informasjon om helsa mi fra jeg var liten og fram til nå?

Les mer

Helserettigheter

Skilt med "Dine helserettigheter" (colourbox.com)

Som ungdom har du en rekke rettigheter i forbindelse med helse- og omsorgstjenester. Her får du en oversikt over dine rettigheter når du må til lege eller sykehus.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett