Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel må du være for å kjøre El-sykkel?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei det er verdig krise jeg har bestilt El sykkel på nett og nå ble jeg verdig usikker om hvor mye er fart i den og 250w? link https://www.importpris.no/products/elektrisk-sykkel-250w-26-fra-tyske-v-motors?gclid=EAIaIQobChMIo5HxxMWh3AIVBdKyCh072wQtEAYYCSABEgJRZPD_BwE håper jeg får svar fort så mulige. Og jeg vil ikke stoppen og får bot. og hvor gammel må jeg være? Pls svar

Besvart 13.08.2018 10:17
 

Svar
Hei

Grensen for lovlig motor på El-sykkel er 250W. Selv om om mange sykler har samme batteri, går de ikke like fort. Derfor er det vanskelig å si hvor fort din sykkel kommer til å kjøre. 


I Norge har vi en grense på 25 km/t. Som betyr at motoren slutter å hjelpe deg når du kjører 25 km/t. Hvis du sykler fortere enn dette er det fordi du selv sykler så fort og ikke på grunn av motoren på sykkelen. 

Det er ikke aldersgrense på E-sykler, så det går fint at du kjører på sykkelen. Husk alltid å bruke hjelp og å følge trafikkreglene.

Lykke til:) 

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik unngår du å bli lurt på nettet

Jente lurt på nettet (colourbox.com)

Her får du de beste rådene for å unngå å bli lurt på nettet.

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Dette har du lov til å kjøre når du er 16 år

To stykker er ute og kjører ATV (colourbox.com)

Kan du kjøre mopedbil eller ATV (tre- eller firehjuling) når du er 16 år? Og har du lov til å kjøre vanlig moped hvis du har traktorlappen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker