Hopp til hovedinnholdet

Nabostøy.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er så jævla lei, naboen spiller drit høy musikk hver dag etter 23:00, ikke vanlig høyt, men drit høyt! Orker ikke mer! :( Har sendt 3 klager til kommunen men de bryr seg ikke. Han gjør det hele tiden å han er alkoholiker. Vil bare drepe han eller ta selvmord :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

 

Takk for spørsmålet ditt. Det er ikke vanskelig å forstå at du ønsker ro etter kl 2300!

Siden du har forsøkt å snakke med kommunen tidligere, så antar jeg at det er de som eier boligen/leiligheten hans. Og siden dette ikke har ført frem så anbefaler jeg deg å ta kontakt med ditt lokale konfliktråd for å høre om de kan hjelpe deg slik at du får formidlet dette til naboen din.

I konfliktrådet vil du kunne fortelle hva støy om natten gjør med deg, om hvor mye det påvirker deg. Naboen din vil kanskje kunne få en bedre forståelse for det når han hører det direkte fra deg, og da er det lettere å vise hensyn. Dette vil være en fin arena for dere å møtes på. Møtet ledes av en mekler som hjelper dere til å finne en løsning dere begge kan leve med, det er gratis og frivillig å møte og konfliktrådet tar ansvaret for å innkalle til møtet. Du kan lese mer på www.konfliktraadet.no , her kan du lese mer om hva du kan forvente av slike møter og se gode eksempler fra andre som har hatt god erfaring i møtene våre.

Fører ikke dette frem så synes jeg du skal anmelde saken til politiet. Politiet kan ta en prat med han og også vurdere om best mulig måte å løse dette på. De vil kanskje foreslå å løse saken i konfliktrådet, og da kan du jo si at du har forsøkt det først. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med voksen så snart som mulig, en som kan hjelpe deg å snakke med politiet og konfliktrådet. En forelder, lærer eller en annen voksenperson som du kjenner godt og stoler på. Jeg er helt sikker på at dette lar seg løse, og at politiet og konfliktrådet vil kunne hjelpe deg videre slik at du får nattero.  Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett