Hopp til hovedinnholdet

Hva kreves av gyldig legitimasjon for å bli blodgiver?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 19 år og har bodd har i Norge i snart 7 år.?Har hele tiden bare hatt mitt pass og oppholdstillatelse kortet mitt som legitimasjon. Men nå som jeg vil bli blodgiver, vil de trenge en gyldig legitimasjon med personnummeret mitt. Og det har jeg ikke siden jeg ikke ennå er norsk statsborger. Heller ikke bankkort med personnummer siden man må ha statsborger for å få det. Og nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre for å gi dem en gyldig legitimasjon med personnummer, bilde og med mitt signatur. Det går jo nesten ikke ann hvis jeg ikke er norsk statsborger men bare har permanent oppholdstillatelse. Og da har jeg tenkt å søke om attester på folkeregistre om alle mine opplysninger. Tror dere dette vil holde som «gyldig legitimasjon» at det er meg? Eller er det noe annet jeg må gjøre for å få dette til?

Besvart 25.10.2018 22:10
 

Svar
Hei

Hva som godtas som gyldig legitimasjon i ulike sammenhenger vil være forskjellig. Vi anbefaler at du tar kontakt med din lokale blodbank, forklarer situasjonen og spør om hva du eventuelt kan fremlegge av dokumentasjon for å bli blodgiver.


Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om statsborgerskap

Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett