Hopp til hovedinnholdet

Mangler ved nettdekning og fukt i leieforhold

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg leier en sokkelleilighet med en kontrakt på 9 bindene måneder pluss 3 mnd oppsigelse etter det. På kontrakten står det også at leiligheten leies ut «som den er» og at det kan være manglende ting der. Likevel står det at strøm og internett er inkludert i husleien. Jeg har nesten aldri nett i leiligheten. Har bodd her i 8 uker og sa ifra fra første gangen. Det har gått 4 uker med dårlig/ ikke fungerende nett og utleier gjør ingenting med saken. Det er også fukt i leiligheten, vinduer og dører blir våte når det er kaldt ute. Hun sier at de ikke vet hvor fuktet kommer fra og ikke kan gjøre noe med saken. Dette fikk jeg ikke noe beskjed om. Fikk heller ikke beskjed om nettverk. Kan heller ikke bruke 4g da det kun er en strek dekning. Fikk kun beskjed om at det var dårlig dekning på badet og ikke i hele leiligheten. Kan jeg si opp denne kontrakten? Evt hva kan jeg gjøre for å ikke bo her mer. Funker det å nekte å betale husleie og bli kastet ut?

Besvart 09.11.2018 15:06
 

Svar
Hei

Det er nok ikke lurt å nekte å betale leie for å bli kastet ut. Du vil da risikere å måtte erstatte opp mot tre måneders husleie etter utkastelsen, samt for utgiftene med utkastelse hos namsmannen. Da ville det være bedre å varsle utleier om at du kommer til å flytte om tre måneder og dermed bryte bindingstiden i kontrakten.

Det skal nok også mye til for at dårlig dekning/internett er en mangel, men det kan likevel være det i visse tilfeller. Det er nok mer sannsynlig at fuktproblemene i boligen er å anse som mangler ved husrommet.

Det er nok litt vanskelig å gi deg så veldig god veiledning uten mer informasjon, så jeg ville nok anbefalt deg å kontakte JURK, Jussformidlingen eller Jusshjelpa for å få mer veiledning om saken din. Du kan også melde deg inn i Leieboerforeningen, der juridisk veiledning er inkludert i medlemsskapet.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Leie bolig? Dette må du vite om leiekontrakten!

Gutt og jente maler

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når han vil? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig!

Les mer

Hvordan sier jeg opp leieavtalen?

En gutt sitter foran en dataskjerm og holder mobilen i den ene hånden. (www.colourbox.com)

Ønsker du å si opp leieavtalen din, men usikker på når og hvordan du skal gjøre det? Det er lurt å sjekke hva som er avtalt i leiekontrakten din, men også det som står i husleieloven.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett