Hopp til hovedinnholdet

Har læreren lov til å bruke én måned på å rette teksten min?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 1.klasse på vgs. Jeg går studiespesialisering og har en del lærere som er dårlige på å rette prøver. Vi hadde en innlevering i engelsk (har 5 engelsktimer i uken) som hadde innleveringsfrist for over 1 mnd siden og nå venter alle i spenning på en karakter vi aldri får. Nå har vi engelsk og læreren har gitt oss en ny innlevering, utenatt vi har fått tilbake karakter eller tilbakemelding på den forrige innleveringen, er dette lov?

Besvart 19.11.2018 13:46
 

Svar
Hei, jente 16. 

Det finnes ingen regler på hvor lang tid læreren din kan bruke på å rette en innlevering. Dette betyr også at læreren din har lov til å gi deg en ny oppgave før du har fått tilbake den gamle. 

Ofte vil det være variasjon blant lærere for hvor lang tid de bruker. Dette avhenger av hva slags fag de har, og om de får inn mange prøver fra ulike klasser samtidig - Da blir det ofte kø.
For eksempel: En mattelærer vil ofte bruke mye kortere tid på å rette enn en engelsk- eller norsklærer. Dette fordi omfanget på innleveringene er ofte mer omfattende i språkfag. 

En sensor får tre ukers frist på å rette en eksamensinnlevering, og mange lærere gir nok ofte seg selv samme frist på vanlige innleveringer- men dette er nok mer enn "norm", det er ingen nedskrevet regel eller lov. Alle lærere er forskjellige.

Ettersom det har gått over én måned, så er det selvfølgelig lov å spørre om vurderingen er på vei - Men man kan ikke gjøre annet enn å håpe at den snart dukker opp. 

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett