Hopp til hovedinnholdet

Jeg snakker med læreren min på sms, er det lov?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et stort crush på læreren min. Han er 24 år og nyutdannet så han kan sikkert ikke så mye regler osv. På skolen er det sånn at lærere ikke har lov til å være venner med elvene på Facebook og sånt. Men dette er spørsmålet mitt: jeg snakker noen ganger med han på meldinger, om ikke skolerelaterte ting har han lov til det?

Besvart 18.01.2019 19:06
 

Svar
Hei

Jeg tipper at grunnen for at lærere og elever ikke kan være venner på Facebook, handler om at der har man tilgang til MYE informasjon. Mange voksne er ikke så nøye med hva de legger ut og dette kan være info som man i det virkelige liv ikke trenger å få som elev. Og som læreren ikke tenker over at elevene får tilgang til. Det handler om å verne om hva man deler med andre. 

Når det kommer til å sende meldinger med læreren sin, er det i utgangspunktet ikke noe problem med dette. Det kommer jo helt an på hva dere melder om. Alt av flørt og seksualitet er selvfølgelig strengt forbud for læreren din å sende. Men dersom dere melder om helt vanlig ting er jo ikke det noe problem, så lenge du ikke opplever det som ubehagelig.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett