Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil klage på vedtak om yrkesskade fra NAV, hvordan gjør jeg det?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg ble skadert på jobb i 2015 da jeg kjørte firmabil fra arbeidssted til hovedkontoret. Det var trafikk ulykke på en riksvei da lastebil fra motgående retning mista kontroll og sperra hele veien tvers over min sida. Jeg kolliderte direkte med ham og fikk jeg alvorlige brudd på bege to armer. Jeg kjørte bil hver dag ca. 200km. Jeg hadde lang varig behandling og fikk jeg oppsigelse på forrige firma. I dag jobber jeg i 100% stilling men tilrettelagt jobb som er mye lettere på grunn av helsetilstand. Jeg er uføretrygd mer enn 20%. I fjor søkte jeg om menerstatning fra Nav og etter 5 måneder ventetid fikk jeg forhåndsvarsel om mulig omgjøring av yrkeskadegodkjenning !? Etter tre og halvt år !? Nav syns at opprinelige vedtaket er ugyldig og at det må omgjøres på grunn av at jeg var ikke på jobb da jeg kjørte bil og at jeg kan ikke være yrkesskadedekket på vei til eller fra arbeid uansett det faktum at arbeidsdagen ikke var over. Hvordan kan jeg klage på dette vedtak? Takk på forhånd

Besvart 04.02.2019 10:01
 

Svar
Hei.

Vi forstår at du har vært gjennom en traumatisk opplevelse, det må ha vært tøft! Men det er hyggelig å lese at du i dag likevel kan jobbe 100 % stilling, til tross for det som er skjedd. 

Når det gjelder klage, så skal det stå i brevet du har fått, om dette er noe du kan klage på og hvor lang klagefristen er. 

Du må sende skriftlig klage innen den frist som er oppgitt i brevet. Skjemaet for å klage finnes på www.nav.no/klage

Klagen også kan sendes inn via Ditt NAV innen oppgitt klagefrist. Hvis du sender klagen din via Ditt NAV, må du huske å forklare hvilket vedtak det er du klager på, og hva du er uenig i (begrunne klagen).

Hvis du er interessert i å lese mer om reglene rundt yrkesskade, så finner du relevant informasjon på våre nettsider.  Se spesielt under "§13-6 fjerde ledd - Veien til og fra arbeidsstedet" som er helt på bunnen av siden. Dette stoffet kan i midlertidig være litt tungt å lese. 

Ring oss gjerne på telefon 55 55 33 33, så kan vi gå gjennom saken din sammen. 

Vi ønsker deg alt godt videre!

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett