Hopp til hovedinnholdet

Chatet med jente 14 år. Kan jeg straffes?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Var på omegle og snakket med en person som sa hun var en jente 14. Jeg bestemte meg for å tulle litt med henne,og spurte om hun var kåt noe hun sa hun var. Så spurte jeg om hun sendte nudes og hun svarte at det kommer ann på. Hun spurte så meg om jeg gjorde det,og jeg sa at jeg gjorde det hvis jenta ville. Dette er ikke sant,jeg har aldri sent nudes av meg selv, og jeg har ikke mottat nudes av noen heller. Det var heller ikke målet å få et slikt bilde nå,men jeg er klar over at det så slik ut i ettertid. Jeg spurte henne om hun ville snappe, og jeg ga henne snappen min dum som jeg var. Da fikk jeg tilbake en melding(fortsatt på omegle)at denne jenta var fra "nettpolitiet", det var slik hun formulerte det,og at jeg var lett oppsporbar. Hun sa jeg kom til å bli anmeldt for nettovergrep mot mot barn og jeg kom til å få et brev i løpet av 3 uker. Har jeg gjort noe straffbart?Og har var dette faktisk politiet?Har de lov til å arbeide på en slik måte,eller var det noen som tullet med meg?

Besvart 12.02.2019 19:52
 

Svar
Hei

En jente på 14 år er under den seksuelle lavalder, og det er dermed ikke greit at du begir deg inn på noen seksuelle antydninger overfor noen som er så unge.

Slik du beskriver det kan jeg likevel ikke se at du har overtrådt noen straffebestemmelser. Det er likevel viktig å være oppmerksom på at forsøk på straffbare handlinger også kan være straffbart. Det høres jo ikke ut som du hadde slike intensjoner, men dersom du hadde avtalt et møte med en mindreårig jente, eller gått lenger i å oppfordre en jente til å sende nakenbilder, kunne du etter omstendighetene straffes for forsøk på overgrep eller på å tilegne deg bilder som seksualiserer barn.

Slik som du beskriver det som skjedde, synes jeg som sagt ikke at du skal bekymre deg for om du har gjort noe straffbart. Det var nok heller ikke politiet som chattet med deg, men noen som ønsket å skremme deg. Det er nok mange som synes det du gjorde var straffverdig. Det er ikke greit for en 17 åring å be om nakenbilder av en 14 åring. 

Med vennlig hilsen
Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt holder i mobiltelefon i senga (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett