Hopp til hovedinnholdet

Treneren liker meg og spør om telefonnummret mitt

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg tror treneren min liker meg. Helt siden jeg starta på trening har treneren min likt meg «bedre» enn de andre. Han har liksom smilt mer og vært snillere mot meg. Jeg tenkte aldri så veldig mye over før han spurte om nummeret mitt. Han tulla og sa at jeg var så pen at han hadde så lyst på nummeret mitt. Jeg ble litt ukomfortabel da han sa det. Han er ganske ung (sånn 25) men det var litt ekkelt at han sa det og jeg synes det var veldig upassende. Vi hadde en slags konkurs se på treninga og vinneren fikk premie, men jeg fikk premie selv om jeg ikke vant. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg vil ikke skutte på trening, men jeg blir litt ukomfortabel

Besvart 20.02.2019 12:43
 

Svar
Hei

Det er forståelig at du blir ukonfertabel over hvordan treneren oppfører seg. Han viser tydelig tegn på at han liker deg. Hva med å vise tydelig at du ikke liker han? Overse han når du kan. Hvis han kommer med kommentarer om at du er pen så svar at du ikke liker at en trener sier slike ting til deg. Vis tydelig at dette ikke er greit for deg. Forhåpentligvis vil han forstå at han har gått over en grense. 

Er det noen andre voksne i klubben som du stoler på som du kan prate med? Foreksempel en anna trener? Kanskje den treneren kan snakke med treneren din om at du ikke liker den ekstra oppmerksomheten eller kommentarer på at du er pen. 

Du kan også snakke med foreldrene dine som kan ta det opp med treneren eller klubben. Det viktigste er at han ikke ber om nummret ditt eller kommenterer utseende ditt. Man kan ikke nekte han å smile og være hyggelig, men han bør være bevisst hvordan han oppfører seg som trener. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett