Hopp til hovedinnholdet

Mamma lar meg ikke besøke gutter!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Det er noe jeg lurer på. Jeg er ei jente som er 14 år gammel. Pappa er fra Norge, og mamma er fra Marokko så det vil si at moren min har forskjellige syn på ting. Jeg og noen venner skulle besøke en gutt, så vi gjorde det. Når jeg kom hjem så var mamma kjempe sint og lurte på hva vi gjorde hjemme hos gutten. Jeg sa at vi bare snakka og satt på senga hans, men moren min tror ikke på det. Hun tror at vi hadde sex eller at han tok på meg, men det har han ikke gjort! Vi er ikke kjærester engang, bare helt vanlige venner og mamma tror ikke på meg. Faren min lar meg besøke gutter og gjøre hva jeg vil, men det lar ikke mamma meg! Har hun rett til det? Hver gang jeg skal være med gutter så blir hun sur. Moren min er itilleg muslim, så hun sier at det er Haram, men det synes ikke jeg fordi jeg IKKE er muslim, og det er heller ikke pappa eller lillebroren min. Også er det en gutt som vil beøske meg for å bli bedre kjent, men det kan jeg ikke fordi jeg ikke får lov av moren min! - Jente 14

Besvart 24.02.2019 23:11
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Jeg skjønner at du har lyst til å ha venner som er gutter og jenter. Det er helt vanlig for ungdom i Norge, og som du sier er det ikke noe galt i det, tvert i mot. Det høres ut som om mamma er redd for at du vokser opp og skal ta valg hun ikke synes er så bra. Snakker dere hjemme om hvordan det er for deg å vokse opp i Norge? Hva sier pappa?
 
Jeg foreslår at du går til minoritetsrådgiver eller helsesøster og viser henne hva du har skrevet til meg. Der kan du få støtte og tips til å takle denne situasjonen, og kanskje kan helsesøster ta en samtale med dine foreldre for å støtte deg. '
 
Lykke til!
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Utsettes du for sosial kontroll?

PC med hengelås (colourbox.com)

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett