Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil hjelpe ei jente som skal ha blitt voldtatt

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ble kjent med en jente som er 13 år på insatagram for 2 dager siden. Vet det høres ut som en liten stund men vi begynner å like hverandre veldig mye. Hun stoler virkelig på meg. Hun sa at hun hadde blitt voldtatt av 4 gutter som var 2 år eldre enn henne, det hadde skjedd 3 ganger på 1 år. Dette sjokkerte meg selvfølgelig... Og jeg sa at det var veldig trist og om noen andre viste om det. Hun sa at det var 2 venner og jeg som viste det. Men det som gjorde mest intrykk på meg var at hun sa det ikke var så farlig og at det gikk greit... Jeg mener at hvis noen blir voldtatt så er det IKKE GREIT. jeg bare lurer på hva jeg burde gjøre, jeg har ikke lyst til å ødelegge forholdet til meg og jenta. Jeg sa til henne at jeg er her for henne uansett hva.❤️ Hun betyr veldig mye for meg og jeg har virkelig lyst til å hjelpe henne.. kanskje til og med bli sammen med henne. Har virkelig ikke lyst til at hun skal bli voldtatt flere ganger. det er IKKE GREIT. Tusen takk for all hjelp!

Besvart 20.02.2019 20:13
 

Svar
Hei

Så fint at du har blitt kjent med ei jente du liker godt. Det er leit å høre at hun har blitt voldtatt. Det er fint at hun har så mye tillit til deg at hun har fortalt deg om noe så personlig.

Hva er det du har lyst til å gjøre? Og hva tror du hun trenger fra deg? Kanskje du allerede gjør nok for henne? Det er fint at du er en venn (mulig kjæreste) og at du gjerne vil hjelpe. Spør henne eventuelt om hun vil at du skal hjelpe henne med noe i forbindelse med voldtektene. Ønsker hun ønsker å anmelde det som skjedde? Si gjerne at du undrer deg over at hun sier at det ikke var så farlig og at det gikk greit, og at du tenker at det hun har fortalt ikke er greit.

Spør henne eventuelt om hva hun har tenkt å gjøre for å unngå og bli voldtatt igjen. Hvordan hun setter grenser og beskytter seg selv? Jeg tenker hun er heldig som har deg. Vær en trygg og god venn og eventuelt kjæreste etterhvert. Det er også viktig at hun har gode opplevelser og fokuserer på noe hyggelig. Så prøv å unngå og snakke om vanskelige ting hvis hun ikke er opptatt av det selv. Bli eventuelt med henne til helsesykepleier ved helsestasjon for ungdom. Der kan hun få hjelp til å vurdere hva som er lurt å gjøre videre med det hun har opplevd. Kanskje hun trenger å snakke med noen hvis hun plages av minner om det som skjedde? Det kan du spørre henne om.

Lykke til videre til dere begge to.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett